Αναγνώστες

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Τραπεζικό σύστημα προκαλεί για μια ακόμη φορά την παγκόσμια οικονομική κρίση


Συμπληρώνω τις σκέψεις μου σχετικά με τα αίτια της οικονομικής ύφεσης στην Ελλάδα,(*) (βλέπε σχετική ανάρτηση) με το άρθρο στο οποίο αποδεικνύεται ότι και η Ευρώπη συνέβαλε στην οικοδόμηση της κρίσης και όχι μόνο οι ΗΠΑ αλλά όλοι μαζί κατάφεραν το οριστικό πλήγμα στην οικονομία της Ευρώπης με έναρξη του χορού από την Ελλάδα σαν τον πιο αδύνατο και ευάλωτο κρίκο.
Στην πραγματικότητα ούτε η Ευρώπη ούτε οι ΗΠΑ συνέλαβαν το σχέδιο και κατασκεύασαν την κρίση, σαν λαοί αυτών των δυο Ηπείρων υπέφεραν και υποφέρουν από την κρίση η οποία έχει την αφετηρία της σε ένα  Τραπεζικό Σύστημα χωρίς πατρίδα, πίσω απ' το οποίο κρύβονται επώνυμα άτομα. Η τελευταία παγκόσμια κρίση ήταν αυτή το 1929 με την ίδια αφετηρία.
Εν ολίγοις η κρίση όπως το 1929 δεν έχει πατρίδα έχει όμως όνομα και λέγεται Τραπεζικό σύστημα.
Η παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929 (αγγλικά:The Great Depression) ήταν μια κατάσταση διεθνούς οικονομικής ύφεσης που διήρκεσε από ένα μέχρι δέκα χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση της σύγχρονης ιστορίας και χρησιμοποιείται τον 21ο αιώνα ως παράδειγμα για το πόσο οδυνηρή μπορεί να είναι μια οικονομική καταστροφή. Η "Μεγάλη Ύφεση", όπως χαρακτηρίστηκε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους αναλυτές προκλήθηκε μετά από το χρηματιστηριακό κραχ, που ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου του 1929, την λεγόμενη Μαύρη Πέμπτη. Το τέρμα της κρίσης στις ΗΠΑ ταυτίστηκε με το έναυσμα της πολεμικής οικονομίας του 2ου παγκοσμίου πολέμου, γύρω στο 1939.
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν οφείλεται μόνο στην δράση των ΗΠΑ μέσω CIA, αλλά όπως αποδεικνύεται σε μια έρευνα που έκανε Γιώργος Αδαλής ο ιός της κρίσης απελευθερώθηκε αυτή την φορά στην Ευρώπη !
Επιλογή; Τα «κράτη-γουρούνια» (PIGS, από τα αρχικά των λέξεων, Portugal Ireland, Greek, Spain
Στην παρακάτω διεύθυνση εκτίθεται όλη η εργασία του Κου Αδαλή και φαίνεται μεταξύ των άλλων, ποιες είναι αυτές οι περίφημες αγορές, τις οποίες αναφέρουν συχνά ανωνύμως τα μέσα ενημερώσεως.

http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=43566&type=1&kata=0

Κοντολογίς για μια ακόμα φορά φάνηκε η απληστία ορισμένων επωνύμων τύπων παγκοσμίως, κυρίως εβραϊκής καταγωγής και είναι εκείνοι οι «άνθρωποι» που έχουν κάνει θεό τους το χρήμα.
Στην έρευνα αυτή ξεσκεπάζονται πλέον με τα ονόματά τους οι υπαίτιοι αυτής της ευρωπαϊκής κρίσης που χτύπησε κατ’ αρχήν τον αδύναμο κρίκο την Ελλάδα.
Εργαλεία της κρίσης ήταν τα περίφημα CDS - Ασφάλιστρα κινδύνου.

Από την έρευνα προκύπτει ακόμα ότι τρεις ήταν οι αιτίες κατασκευής της κρίσης.
Οι Τράπεζες – Επενδ. Εταιρίες:
GOLDMAN SACHS
NEUBERGER BERMAN (συμφερόντων Rotschild)
BLACKROCK, U.K.(συμφερόντων Rotschild)

Σε συντονισμό με τους οίκους αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητος των χωρών:
Οίκοι Πιστοληπτικής Αξιολόγησης:
FITCH
MOODY’s
STANDARD & POOR (S&P)
Όσον αφορπά τις ανώνυμες αγορές προφανώς έχουν συγκεκριμένο όνομα και είναι τα παρακάτω γνωστά και μη εξαιρεταία ονόματα, σύμφωνα πάντυα με όσα αναφέρει ο Γιώργος Αδαλής στην έρευνά του. 

1)Τζόρτζ Σόρος. Διεθνής επενδυτής και μέγας κερδοσκόπος που είχε πρωτοστατήσει στην επίθεση κατά της Στερλίνας.
2)Τζον Πόλσον. Ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Διεθνής κερδοσκόπος και διαχειριστής του μεγάλου hedge funds «Paulson & Co». Ο Πόλσον και ο Ναθάνιελ Ρόθτσάιλντ είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο
3)Στίβεν Κοέν O 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Κοέν μαζί με την Atticus Capital της οικογένειας Ρόθτσάιλντ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του οίκου δημοπρασιών Sothebyʼs (που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

4)Ντέιβιντ ΑϊνχορνΔιεθνής κερδοσκόπος, διαχειριστής του μεγάλου hedge funds Greenlight Capital, ο οποίος «έβγαλε» 1,7 δισ. δολάρια σορτάροντας τη μετοχή της Lehman Βrothers,
5)Ο Ναθάνιελ Ρόθτσάιλντ και ο Τζον Πόλσον (50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο) είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.
Όσο για τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου CDS, δυστυχώς τα έχουν προμηθευθεί και κάποιοι Έλληνες, όπως αναφέρουν αόριστες δημοσιογραφικές πληροφορίες, "αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά".

Οι γνωστοί δωσίλογοι και εφιάλτες είναι φρούτο που ενδημεί στην χώρα που λέγεται Ελλάς.
Συνεχώς αποκαλύπτονται και νέα κρούσματα απάτης και αισχροκέρδειας.
Πώς να μας εμπιστευθούν λοιπόν οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φροντίζουν έτσι, με αντικοινωνικά μνημόνια, τα χρήματά τους να είναι όσον το δυνατόν καλύτερα εξασφαλισμένα

(*) Παραπομπές Ανάρτηση στην οποία αναφέρονται ως κύριοι υπαίτιοι της κρίσης οι ΗΠΑ μέσω της CIA είναι:
ΚΟΙΝΉ ΡΙΖΆ ΜΝΗΜΟΝΊΟΥ ΚΑΙ ΔΊΔΥΜΩΝ ΠΎΡΓΩΝ
Απόλλων email: nirav7@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου